Alle operationele data van Dufour beschikbaar met Webfleet

Dufour heeft realtime inzicht in wagenpark, rij- en rusttijden, windkrachtmeting en bandenspanning op één platform

Doornik, 9 februari - Dufour kan voertuigen uit het eigen wagenpark volgen en data op afstand uitlezen. Het wagenpark bestaat uit 900 voertuigen, waaronder hijskranen, vrachtwagens, (bestel)auto’s, trailers, graafmachines en vuilniswagens. Ze maken hiervoor gebruik van het voertuigvolgsysteem van Webfleet. 

Dufour voert duurzame ontwikkelingsconcepten uit en is Europees marktleider in het installeren van windmolenparken. Voorheen maakten ze gebruik van een eigen voertuigvolgsysteem. Een systeem wat volgens Jules Braem, Project Coördinator bij Dufour, niet altijd stabiel werkte.

Braem: "Nadat we via onze bandenpartner Bridgestone hoorden over Webfleet, zijn we begonnen met een pilot."

Wat Dufour het meeste opviel was de gebruiksvriendelijkheid van de Webfleet-portal en de volledigheid van de gegevens die via integratie beschikbaar zijn. Op basis daarvan zijn ze een samenwerking met Webfleet, dochterbedrijf van Bridgestone, gestart. Met projectopvolging, assistentie bij installaties en configuratie van de oplossing door ARC, Premium Partner van Webfleet.

Alle data op één platform

Voor Dufour was het belangrijk om op afstand inzicht te krijgen in data van het wagenpark.

"Bijvoorbeeld om onderhoud tijdig in te plannen en te controleren of chauffeurs zich houden aan verplichte rusttijden," legt Braem uit.

Met Webfleet zien zij deze data nu op één platform. Van gegevens uit de tachograaf tot brandstofverbruik en realtime data over problemen in de voertuigen. Dit laatste zorgt ervoor dat onderhoudstaken proactief ingepland kunnen worden en kostbare reparaties en uitvaltijd geminimaliseerd worden.

Data uit hijskranen door integratie met Webfleet

Met Webfleet heeft Dufour ook inzicht in data uit de hijskranen. De hijskranen zijn voorzien van een veiligheidsmechanisme dat ervoor zorgt dat de kraan niet te zwaar kan hijsen om zo ongevallen te voorkomen. Voor sommige manoeuvres is het nodig om deze uit te schakelen.

Braem: "Soms vergeten kraanbestuurders het veiligheidsmechanisme daarna weer in te schakelen. Nu kunnen we dit op afstand zien en de kraanbestuurders inseinen." 

Daarnaast zijn de hijskranen uitgerust met een windmeter. Voor de veiligheid mag er bij een te hoge windkracht niet gewerkt worden. Door een integratie tussen de windkrachtmeter en het platform Webfleet, kan Dufour de winddata op afstand uitlezen en delen met klanten en de verzekering.

Kevin Meskens, Accountmanager bij ARC: "Er zijn nog geen andere bedrijven die dit doen, deze koppeling hebben we dus specifiek voor Dufour ontwikkeld. De volgende stap is dat we deze optimaliseren, zodat de data nog accurater wordt."

Pilot bandenspanningscontrolesysteem TPMS

Op dit moment is Dufour bezig met een pilot van TPMS: het bandenspanningscontrolesysteem van Webfleet en Bridgestone. Hiermee wordt de bandenspanning en -temperatuur in realtime gecontroleerd. Dit zorgt voor besparing op de brandstofkosten, optimalisering van de bandlevensduur en het voorkomt pech op de weg.

Braem: "Het is onmogelijk om de banden van 900 voertuigen elke dag te controleren. Met dit systeem kunnen we de voertuigen in goede conditie houden."

Zelf installeren en direct aan de slag

Het hoofdkantoor van Dufour zit in Doornik en het bedrijf heeft vestigingen in Duinkerke, Parijs, Rennes, Laval en Le Mans. ARC verzorgde voor elke vestiging een opleiding, waardoor Dufour de installatie van Webfleet zelf kon uitvoeren.

Braem: "De systemen zijn voorgeprogrammeerd, waardoor we na de opleiding direct aan de slag konden. Ook het platform wijst zichzelf. Je hebt geen handleiding nodig."

Over Webfleet 

Webfleet is Bridgestone's wereldwijd vertrouwde fleet management oplossing. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te vergroten, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken. Al meer dan 20 jaar voorziet het wagenparkbeheerders van datagestuurde inzichten die hen helpen hun activiteiten te optimaliseren. 

Webfleet omarmt de missie van Bridgestone Mobility Solutions om de wereld naar een duurzame toekomst te brengen met datagestuurde mobiliteitsoplossingen en draagt bij aan de levering van The Bridgestone E8 Commitment. Deze brede, wereldwijde bedrijfsverplichting definieert duidelijk de waarde die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Meer informatie op: webfleet.com. Volg ons op Twitter: @WebfleetNews. Ga voor meer informatie over Bridgestone in de regio EMIA naar www.bridgestone-emia.com en de Bridgestone Newsroom.

Over Dufour

Groep Dufour is een partner in duurzame en innovatieve ontwikkeling. Ze zijn actief op vier vlakken: milieu, kraanwerken en transport, grondwerken en de distributie van brandstoffen. Daarnaast zijn ze Europees marktleider voor het installeren van windmolenparken. Dufour onderscheidt zich met een gepersonaliseerde aanpak, een brede waaier aan diensten en hun flexibiliteit en reactievermogen. 

Over ARC

ARC positioneert zich als integrator van telematica, Internet-of-Things en automotive oplossingen.

Of u nu een voertuig wil opvolgen, een bestuurder wil bijstaan in zijn uitdagingen op de baan, een laadruimte wil beveiligen of machines wil beheren, ARC helpt uw bedrijfsvoering dankzij het slim inzetten van technologie. Van de keuze voor de geschikte oplossing tot de begeleiding bij het ingebruikname en de ondersteuning achteraf.

Met ARC kiest u voor een betrouwbare ploeg, gepassioneerde mensen die met meer dan 45 jaar ​ ervaring dagelijks voor u en uw team klaar staan. 

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be