Al meer dan 500 tickets de deur uit voor PLAY tijdens stadsfestival FTI Leuven by and&

Technologie-expo maakt kinderen warm voor wetenschap en technologie in speelse setting

Leuven, 24 januari 2024 - De tickets voor PLAY vliegen de deur uit. PLAY is een interactieve expo die de boeiende wereld van technologie en wetenschap linkt aan de verbeelding en het spelplezier van kinderen. PLAY bezoeken kan op zondagmiddag 17 maart in de Bib Leuven Tweebronnen. De technologie-expo kadert binnen Flanders Technology and Innovation (FTI) Leuven, het stadsfestival rond innovatie als motor van duurzame welvaart voor de generaties van morgen dat plaatsvindt van 16 tot 20 maart. Na één dag schreven al meer dan 500 mensen zich in, maar er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan gratis via de website van het stadsfestival www.ftileuven.be.

De unieke technologie-expo voor kinderen wordt een echte technologische speeltuin. Het is voor kinderen een niet te missen kans om de wereld van innovatie te ontdekken in een interactieve setting. “Via verschillende doe-workshops, zoals zelf een computergame maken of met een drone vliegen, kunnen kinderen tijdens de expo al op jonge leeftijd kennismaken met de eindeloze mogelijkheden van technologie”, vertelt Marieke Sopers, festivaldirecteur van FTI Leuven by and&. “Op die manier willen wij de jongste generatie inspireren en warm maken voor de kracht van innovatie.”

Kinderen kunnen zich tijdens de technologie-expo op zondag 17 maart onder meer uitleven in een interactieve LEGO-zone, virtual reality ervaren en verschillende technologie-gedreven attracties uitproberen. Bovendien staat er een spectaculaire show op het programma in samenwerking met Technopolis. Het event wordt verder ondersteund door stad Leuven, UCLL, KU Leuven en Leuven MindGate als organisator van het stadsfestival FTI Leuven by and&.

Wees snel!

PLAY is nieuw en nu al razend populair. De beschikbare plaatsen gaan dan ook in recordtempo de deur uit. Na één dag werden al meer dan vijfhonderd tickets verdeeld. Toegang is gratis, maar registratie is verplicht. Wie er nog bij wil zijn, kan zich best zo snel mogelijk registreren via www.ftileuven.be want de plaatsen zijn beperkt.

Over FTI Leuven by and&
​FTI Leuven by and& is één van de zes deelfestivals binnen het FTI festival dat van 16 tot en met 24 maart 2024 plaatsvindt in Vlaanderen. Met Flanders Technology & Innovation wil de Vlaamse regering aantonen dat technologie en innovatie cruciaal zijn voor de toekomst van Vlaanderen. Bovendien versterkt Vlaanderen met dit initiatief zijn reputatie en positie als ambitieuze, open regio die aan de wereldtop staat op het vlak van wetenschappelijke innovatie. FTI Leuven by and& wordt georganiseerd door Leuven MindGate, in samenwerking met de stad Leuven, imec, KU Leuven en vele andere regionale partners.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke
Marieke Sopers

Marieke Sopers

Festivaldirecteur, FTI and& - Leuven

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be