AI voor reële impact: ​
Azumuta lanceert Azumuta Intelligence

Gentse scale-up versterkt innovatieve softwaresuite met deep learning en AI en zorgt voor gamechanger in digitale werkinstructies

Gent, 9 oktober 2024 - Azumuta, de snelgroeiende Gentse scale-up die met zijn 'connected worker suite' de operationele efficiëntie bij maakbedrijven boost, versterkt zijn unieke all-in-one-platform met een zelf ontwikkelde AI-oplossing: Azumuta Intelligence. Door de kracht van artificiële intelligentie en deep learning te integreren in de verschillende modules, zet Azumuta zo nog een extra hefboom op zijn platform, te beginnen met het gedeelte rond digitale werkinstructies.

AI als hefboom

Azumuta breidt uit: niet alleen geografisch met de opening van een antenne in Detroit, maar ook op technologievlak. Na over de jaren een uitgebreid, ergonomisch en robuust platform ontwikkeld te hebben, versterkt het de verschillende modules daarvan nu met zijn eigen versie van artificiële intelligentie: Azumuta Intelligence. 

Met Azumuta bieden we maakbedrijven de nodige tools voor morgen, en boosten we door middel van technologie de operationele efficiëntie van hun processen. Technologie staat echter nooit stil. Met Azumuta Intelligence hebben we nu zelf een toepassing ontwikkeld om het beste van deep learning en AI te integreren in ons platform, om zo een extra hefboom te zetten op de verschillende modules en functionaliteiten en ze nog krachtiger en slimmer te maken”, stelt Batist Leman, oprichter en ceo van Azumuta. De AI is daarbij geen gimmick of doel op zich, maar wordt heel gericht ingezet om de operaties nog efficiënter te laten verlopen, door het werk te automatiseren en vereenvoudigen en de snelheid en nauwkeurigheid te verhogen.

Gamechanger in digitale werkinstructies

De Azumuta Intelligence-feature zal gefaseerd uitgerold worden over de verschillende modules van het Azumuta-platform, te beginnen met de module voor digitale werkinstructies. De functionaliteiten voor dit luik omvatten onder meer een geautomatiseerde spraak-naar-tekst- functie voor audio- en videobestanden, real-time transcripties en slimme vertalingen, maar ook het instant uploaden en omzetten van Microsoft Office-bestanden en pdf’s naar bruikbare instructies in Azumuta.

Of het nu gaat om het creëren van volledig nieuwe documenten of het eenvoudig en secuur omzetten en updaten van oude bestanden: met Azumuta Intelligence wordt het kinderspel om werkinstructies vlot en geautomatiseerd te digitaliseren”, vervolgt Batist Leman, oprichter en ceo van Azumuta. Maar er is meer. Als je bijvoorbeeld een video uploadt, zal onze software automatisch de verschillende stappen van het proces herkennen en labelen, om er vervolgens duidelijke, stap-voor-stap-instructies bij te creëren. Azumuta Intelligence is daarmee een gamechanger inzake digitale werkinstructies.

Naargelang de Azumuta Intelligence op termijn ook over de andere modules van het platform uitgerold wordt, zullen er nog heel wat andere functionaliteiten volgen: visueel kwaliteitsmanagement, slimme inzichten voor een geoptimaliseerde skillmatrix en training, en ook verbeterde audits en digitale checklists.

Verbeterde productiviteit

Azumuta zag het levenslicht in 2016. Oorspronkelijk vooral een tool voor digitale werkinstructies, ontwikkelde het over de jaren een veel uitgebreidere ‘connected worker suite’ voor de maakindustrie: een geïntegreerde all-in-one-oplossing met een brede waaier aan mogelijkheden die productiebedrijven helpt hun prestaties te verbeteren, talent optimaal te benutten en kennis digitaal beschikbaar te maken en over te dragen. 

 

Over Azumuta

Azumuta is een snelgroeiende Gentse scale-up die in 2016 werd opgericht door Batist Leman (CEO) en een ‘connected worker suite’ aanbiedt voor de maakindustrie. 

Productiebedrijven worden in een snel veranderende wereld met allerlei uitdagingen geconfronteerd. Azumuta wil hen een concurrentieel voordeel bieden door werknemers op de werkvloer met elkaar in contact te brengen, te ondersteunen en meer mogelijkheden te geven via een uniek, uitgebreid en geïntegreerd modulair platform.

Azumuta overbrugt de kloof tussen traditionele praktijken en moderne efficiëntie en ondersteunt een cultuur van voortdurende verbetering en real-time productiezichtbaarheid, van de werkvloer tot op C-niveau. Azumuta helpt productiebedrijven hun prestaties te verbeteren, talent optimaal te benutten en kennis digitaal beschikbaar te maken - allemaal vanaf een enkel platform.

De oorsprong van de naam 'Azumuta' is onduidelijk. Sommigen denken dat de oorsprong ligt in het Japanse woord (始めた), dat "ik ben begonnen" betekent en op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd: een actie, een nieuw begin, een persoonlijke verbintenis en verantwoordelijkheid, zelfverzekerdheid of hoop. Anderen zeggen dat het komt van "Azo moeta", een uitdrukking in het Gentse dialect die "zo doe je dat" betekent.

Paul Geens

Paul Geens

Senior pr consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be