AI-specialist ML6 introduceert COVID-19 meertalige zoekrobot voor correcte informatie

Oproep aan drukbezochte websites om tool ter beschikking te stellen van grote (anderstalige) publiek

 ML6, specialist in artificiële intelligentie en machine learning, gooit zijn expertise in de strijd tegen het coronavirus. Het bedrijf uit Gent heeft een intelligente zoekrobot ontwikkeld die vooral anderstaligen moet helpen om steeds correcte informatie op het internet terug te vinden omtrent het virus. De oplossing is beschikbaar via www.corona.ml6.eu, maar de scale-up roept vooral de grote webplatforms zoals nieuwssites en e-commerceplatforms op om de tool te implementeren en zo het bereik en de toegankelijkheid te verbeteren. 

De impact van de COVID-19 pandemie is enorm. Dagelijks worden daarom nieuwe richtlijnen of inperkingsmaatregelen aangekondigd en er is dan ook een schat aan informatie beschikbaar op het internet. Deze informatie is echter verspreid over veel verschillende websites, de een is al betrouwbaarder dan de ander. Het vinden van de juiste antwoorden kan veel tijd in beslag nemen. Dit is zeker het geval voor anderstaligen die in België verblijven en in hun zoektocht naar informatie gehinderd worden door de taalbarrière.

“Slechte informatie kan een negatieve impact hebben op het gedrag van de burger. Mensen goed geïnformeerd houden is en blijft een belangrijke stap in het afvlakken van de curve”, vertelt Matthias Feys, CTO bij ML6. “Daarom hebben we een meertalige COVID-19 AI-assistent gebouwd, aangedreven door Natural Language Processing (NLP). Deze zoekrobot filtert informatie uit de FAQ-secties van geverifieerde Nederlandstalige bronnen zoals Voka, Agoria of VRT nieuws, en voorziet de gebruiker van een correct en duidelijk antwoord op vragen als “Wat zijn symptomen van het virus?” of “Mag ik gaan wandelen met een vriend?”

Anderstaligen
De database bestaat voorlopig bestaat uit enkel Nederlandstalige bronnen maar de AI-assistent biedt wel ondersteuning in 16 talen. Zo is het perfect mogelijk voor anderstaligen om bijvoorbeeld een zoekopdracht in te geven in het Turks of het Duits. De tool interpreteert de vraag, zoekt de juiste relevante Nederlandstalige informatie op, en dient de gebruiker van antwoord in zijn of haar moedertaal. Zo komt ML6 tegemoet aan expats en allochtonen die ook met vragen zitten.

Bovendien geeft de AI-assistent meteen ook andere relevante informatie mee. Op de vraag of je nog buiten mag met de fiets, krijgt de gebruiker naast het antwoord ook automatisch de mogelijkheden met tram of bus mee.. De oplossing wordt tot dusver enkel gebruikt om informatie op Belgische websites te filteren. Mogelijks kan de assistent binnenkort ook uitgebreid worden naar andere landen.

Oproep aan webplatforms
Momenteel is de tool enkel beschikbaar via www.corona.ml6.eu, maar ML6 doet een oproep naar webplatforms met een groot bezoekersverkeer om de oplossing ook op hun website te integreren. “Vanuit ML6 willen we dat zo veel mogelijk mensen de AI-assistent kunnen gebruiken in hun zoektocht naar correcte informatie omtrent het coronavirus. Zo creëren we niet alleen gemoedsrust bij de mensen zelf, maar weten we ook dat de informatie die ze verwerken geverifiëerd is en dus geen nefaste gevolgen kan hebben. We rekenen daarom op de goede wil van bijvoorbeeld nieuwssites of e-commerceplatformen om de tool te integreren en zo het bereik te vergroten. Voor technische ondersteuning kunnen ze terecht bij ons via corona@ml6.be”, aldus Matthias Feys.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be