Advocatenkantoor Arendt maximaliseert output dankzij SoftwareOne en generatieve AI

Advocatenkantoor transformeert de manier van werken met Microsoft's Copilot en een effectief begeleidingstraject.

Brussel/Luxemburg, 12 juni 2024 - Arendt, een internationaal advocatenkantoor met hoofdkantoor in Luxemburg, maakt voortaan gebruik van generatieve AI om de productiviteit van zijn werknemers te verbeteren. Daarvoor schakelde het kantoor software- en cloudoplossingenleverancier SoftwareOne in. Tijdens een begeleidingstraject leerden de juridische teams in sneltempo werken met Copilot-tool voor Microsoft 365. Het initiatief versterkt de reputatie van Arendt als pionier op het vlak van technologische innovatie in de juridische sector. Bovendien kan het de eigen AI-strategie toepassen als leidraad bij klanten die zelf nadenken over hun naleving van de AI-wetgeving.

Als een van de grootste advocatenkantoren van Europa deed Arendt eind 2023 een beroep op SoftwareOne om de implementatie van Copilot in goede banen te leiden. Dat is een generatieve AI-tool ontwikkeld door Microsoft. Als onderdeel van haar Copilot Advisory Service ontwikkelde SoftwareOne twee proofs of concept (POC's) voor Copilot, die de opmaak van juridische documenten bij Arendt vereenvoudigen. Dat bevordert de productiviteit van juridische teams en bevestigt de reputatie van Arendt als digital first company. Met een wereldwijde klantenkring die banken, verzekeraars, multinationals en overheidsorganisaties omvat, wil de organisatie immers haar leidende positie behouden via voortdurende innovatie en technologische vooruitgang.

De twee ontworpen PoC's zijn gebaseerd op de resultaten uit verschillende workshops en analyses, waaronder de Envision-workshop van SoftwareOne. Deze workshop concretiseert hoe Copilot het werk van juridische teams kan automatiseren, waardoor taken zoals het aanwerven van personeel, het opstellen van documenten en juridisch onderzoek efficiënter worden. Het team van SoftwareOne onderzocht ook innovatieve toepassingen, zoals een chatbot om juridische teams te helpen bij het beoordelen van documenten en het toewijzen van zaken. Zo wordt de technologie niet alleen een tool maar ook een katalysator voor efficiëntie en innovatie. Deze taken zijn niet alleen tijdrovend, maar ook cruciaal voor het klantenvertrouwen en een vlotte dienstverlening.

300 licenties

Jerome Bouthors, COO van Arendt Group, benadrukt het belang van dit traject: "De publieke lancering van Copilot kwam voor ons op een ideaal moment, omdat Copilot voor Microsoft 365 net gelanceerd werd toen wij onze Enterprise Agreement met Microsoft wilden vernieuwen. We zagen hierin een kans om ons zakelijk potentieel te verkennen en onze leidende positie te versterken. Op basis van de eerste resultaten willen we het gebruik van Copilot uitbreiden naar de hele organisatie tegen eind 2024, met een focus op het begrijpen van elke use case en het aanpakken van eventuele potentiële uitdagingen op het gebied van beveiliging en governance. Om die overstap mogelijk te maken, kochten we reeds 300 licenties aan."
Jerome Bouthors
Jerome Bouthors

Opleiding

SoftwareOne blijft een belangrijke rol spelen in dit proces. Naast het plannen en uitrollen van Copilot gaat er veel aandacht naar training en opleiding, om zo een naadloos adoptieproces mogelijk te maken. Centraal daarin staat een trainingsprogramma dat werknemers de vaardigheden leert die nodig zijn om effectieve AI-prompts te creëren. Dat is de input die Copilot nodig heeft om opdrachten uit te voeren. SoftwareOne staat ook stil bij maatregelen om gevoelige gegevens te beschermen, door ervoor te zorgen dat deze veilig blijven en niet per ongeluk worden gedeeld. Arendt kan de eigen AI-strategie bovendien zelf toepassen als leidraad bij klanten die moeten nadenken over de naleving van AI-wetgeving.

"Arendt heeft een duurzame IT-strategie ontwikkeld als fundament voor de groei van generatieve AI-technologieën”, legt Semra Kurt, Senior Solution Specialist Cloud Services bij SoftwareOne uit. “We zijn overtuigd van de transformerende kracht van AI en trots dat we Arendt kunnen ondersteunen bij hun streven naar operationele efficiëntie en innovatie”

Pionier

Yannick Bruck, CIO bij Arendt, blikt terug op de samenwerking: "SoftwareOne was eerst vooral een partner die softwarelicentieservices aanbood. Nu bieden hun experts de onmisbare begeleiding voor de digitale transformatie van ons kantoor op de langere termijn. De AI-strategie is niet alleen gericht op het verbeteren van de operationele efficiëntie van Arendt, maar versterkt ook de status van het advocatenkantoor als technologiepionier. Dat imago trekt op zijn beurt talent aan en zorgt voor een dienstverlening van het hoogste niveau. De inzet van Copilot bewijst een streven naar innovatie, klantenvertrouwen en wereldwijd leiderschap in de juridische sector.”
office Arendt
office Arendt

Over SoftwareOne
SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 9.250 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar softwareone.com

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be