Actemium en UGent zetten samen in op onderzoek naar energiebewuste optimalisatiemodellen

Aalter, 5 december 2022 - Universiteit Gent en Actemium, het merk van VINCI Energies gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen en diensten op maat van industriële bedrijven, lanceerden op 16 november officieel de Actemium Sustainable Energy leerstoel. De leerstoel is toegekend aan de onderzoeksgroep Industrial Systems Engineering (ISyE) van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Professor El-Houssaine Aghezzaf is titularis van de leerstoel, terwijl professor Stijn De Vuyst promotor is.

Met deze Sustainable Energy leerstoel wil Actemium voor langere termijn het onderzoek bevorderen naar hoe duurzame energiekosten, -beperkingen & -kansen optimaal te integreren in een energiebewuste productieplanning en -optimalisatie. Dr. Pieter Leyman zal het onderzoek binnen deze leerstoel voeren.

“Deze leerstoel kadert binnen de holistische visie van Actemium en de groep VINCI Energies rond de energietransitie en digitale transformatie”, licht Luc Clabout, Managing Director Actemium Belgium, toe. “Met onze missie 'Towards the Sustainable Factory of the Future' bouwen we in België samen met onze industriële klanten aan een toekomstgerichte en slimme integratie van duurzaamheid in het industriële proces. Dat de energieproblematiek ook bij onze industriële klanten een heel actueel topic is, dat is uiteraard niet verrassend. Door onze proces know-how te bundelen met de academische kennis van UGent, willen we inzetten op het ontwikkelen van geavanceerde modellen en slimme oplossingstechnieken voor het ontwerp, deoptimalisatie en de simulatie van duurzame productiesystemen.”

Actemium voegt bovendien een ‘advisory board’ toe aan de leerstoel, opgesteld uit klanten die actief willen participeren in de verdere uitbouw. Zo kan er in co-creatie nog sneller op efficiëntie en meerwaarde worden ingezet. 

De leerstoel werd officieel ingehuldigd op 16 november 2022 met een inauguraal event, in aanwezigheid van minister Vincent Van Peteghem, vice-eersteminister en minister van financiën, en prof. Patrick De Baets, Decaan van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. In de iGent toren in Zwijnaarde werd aan een divers publiek van UGent academici, alumni en studenten, alsook aan klanten en partners van Actemium, de huidige context geschetst en de opzet van deze leerstoel toegelicht.

Het startschot van een duurzaam partnership tussen Universiteit Gent en Actemium is hiermee officieel gegeven.

 

Over Actemium in België

Actemium is het merk van VINCI Energies gericht op de industrie. Met een continue focus op het optimaliseren van de industriële activiteit, begeleiden we onze klanten in een vlotte overgang naar het nieuwe industriële tijdperk. Het Actemium netwerk bestaat uit meer dan 400 dynamische en zelflerende business units, gespecialiseerd per marktsegment. Dit stelt ons in staat een aanpak op maat te bieden, met multitechnische oplossingen, voor multi-site toepassingen wereldwijd. Actief doorheen de volledige industriële levenscyclus, van advies, ontwerp en implementatie tot en met onderhoud, zet Actemium in op innovatie, om zo op duurzame wijze de lange termijn ontwikkeling van onze klanten mee te ondersteunen. €159 miljoen omzet // 830 medewerkers // 16 business units in 3 landen

www.actemium.be

 

Over VINCI Energies in België

In een wereld die constant in beweging is, draagt VINCI Energies bij tot de ecologische transitie door belangrijke verschuivingen in het digitale landschap en de energiesector te helpen bewerkstelligen. VINCI Energies houdt gelijke tred met de veranderingen in de markt en is een integrator van multi-technische oplossingen op maat, die zijn klanten ondersteunt bij het inzetten van technologieën die de mens en de planeet ten goede komen, van ontwerp tot implementatie, exploitatie en onderhoud. Met hun sterke regionale verankering en hun wendbare en innovatieve structuur, hebben de 1.800 business units van VINCI Energies zich gepositioneerd in het hart van de energiekeuzes van hun klanten, om de betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid van hun infrastructuur en processen te verbeteren.

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie- infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. VINCI Energies in België telt 2.850 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 600 miljoen euro.

Meer info op www.vinci-energies.be.

 

Contact:
Virginie Depuydt
+32 496 38 13 15
virginie.depuydt@actemium.com

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be