Acer deelt op Acer Green Day de mijlpalen van de Earthion-duurzaamheidsmissie

  • Acer doet een beroep op meer partners en leveranciers om deel te nemen aan de Earthion-missie van Acer en de positieve gevolgen voor het milieu te versterken
  • Acer breidt de CDP Supply Chain[1] uit met drie leverancierslagen
  • Innovaties op het gebied van slimme stadsoplossingen om de CO2-voetafdruk te verlagen en duurzaam leven te bevorderen 
  • Uitbreiding van het programma om dagelijkse groene gewoontes te ontwikkelen met de '21-Day Challenge' van Acer
  • Acer Chromebook Vero 514 is de nieuwste loot aan de stam van ecovriendelijke apparaten die laptops, desktops, monitors, projectors en accessoires omvat 

TAIPEI, 24 augustus, 2022 - Milieukwesties worden steeds urgenter. Daarom doet Acer op meer partners en leveranciers een dringend beroep om schadelijke gevolgen voor het milieu te verminderen en te besparen op kostbare hulpbronnen door over te gaan op een circulaire economie. Vanwege het wereldwijd groeiende aantal natuurrampen die worden veroorzaakt door klimaatverandering is constructieve en gezamenlijke actie nodig om de dringende kwesties aan te pakken. 

Gezamenlijke acties zijn nodig omdat hiermee de positieve gevolgen voor het milieu aanzienlijk kunnen worden versterkt. Volgens de Thomson Reuters Foundation[2] moeten de inspanningen op het gebied van klimaat- en natuurkwesties in 2022 worden verdubbeld om de koolstofvervuiling van dit decennium teniet te doen, in een poging om onder de opwarmingslimiet van 1,5 graden Celsius te blijven en de schadelijke gevolgen van klimaatverandering voor de planeet en haar bewoners te minimaliseren. Acer begrijpt de urgentie van deze kwestie en doet daarom een beroep op meer bedrijven om deel te nemen aan de groene beweging en deelt op Acer Green Day de voortgang van zijn milieugerelateerde duurzaamheidsinspanningen, die samen zijn bereikt met de partners, leveranciers en werknemers van Acer, in de hoop anderen te inspireren hun bijdrage te leveren voor de Aarde.

Acer begon meer dan tien jaar geleden met de integratie van duurzaamheidsdoelen in de activiteiten van het bedrijf. Sinds 2008 heeft het bedrijf de CDP Supply Chain geïntroduceerd voor rapportage inzake openbaarmaking van CO2 om risico's en kansen te kunnen herkennen in de gehele leveringsketen, en begin dit jaar is dit uitgebreid tot drie leverancierslagen. In 2013 is Acer begonnen om het gerecycleerde gedeelte van zijn notebookverpakkingen in aanzienlijke mate uit te breiden. In 2017 werd Project Humanity geïntroduceerd door Acer om wereldwijd alle werknemers te verenigen met als doel om een duurzaamheidskader voor ecovriendelijke initiatieven te ontwikkelen en binnen de bedrijfscultuur een groene filosofie te bevorderen, met wereldwijd een deelname van meer dan 70% van de werknemers[3]

In 2021 werd door Acer het programma Earthion geïntroduceerd met de nadruk op milieu (Environmental), maatschappij (Social) en Governance (ESG) en begon Acer nauw samen te werken met leveranciers en partners om ecovriendelijke initiatieven in het ecosysteem van zijn leveringsketen te ontwikkelen, met de primaire focus op energie, productontwerp, verpakkingsontwerp, productie, logistiek en recycling. Acer is zich, van productontwerp tot fabricage, terdege bewust van de milieugevolgen achter deze processen. De drijvende kracht achter Earthion is de overtuiging van de leden dat de onderlinge samenwerking daadwerkelijk een positief effect kan hebben op het milieu.

Als manifestatie van dergelijke inspanningen werd in 2021 door Acer de Vero-lijn van ecovriendelijke apparaten geïntroduceerd om consumenten groenere opties te bieden. Vero-producten omvatten ecovriendelijke en gerecyclede materialen en zijn zo ontworpen dat de levensduur hiervan wordt verlengd om materiaalverbruik en afval als geheel te verminderen. ​ 

Verantwoorde fabricage- en logistieksystemen

Acer heeft zijn samenwerking met de partners Compal en Quanta versterkt om hun afvalbeheersystemen te verbeteren als onderdeel van de bestrijding van de negatieve gevolgen die fabricageprocessen op het milieu hebben. Acer werkt samen met zijn partners en leveranciers aan de ontwikkeling van fabricage- en logistiekprocessen die meer verantwoord zijn, van de vermindering van het gebruik van plastic zakken in de productielijn tot integratie van duurzaamheid in het fabricagesysteem van leveranciers.

Vermindering van overtollig veiligheidstape in het palletverpakkingsproces was een van de veranderingen waarmee onrecyclebaar afval in het logistieksysteem werd verlaagd. Na zorgvuldige beoordeling en tests van de veiligheidsniveaus van verpakkingen kon Acer onnodige veiligheidstapes verwijderen uit zijn monitorzendingen, en verwacht wordt dat in 2023 hiermee circa 5500 km aan tape wordt bespaard. Dat is ongeveer de afstand van Londen naar New York. ​ 

Een andere cruciale stap in het kader van een groen beleid was de ontwikkeling van een CO2-registratiesysteem voor de transportactiviteiten van Acer, in het bijzonder van belang omdat vrachttransport en logistiekindustrie verantwoordelijk zijn voor bijna 10%[4] van de wereldwijde uitstoot van broeikasgas. Het systeem voorziet in een uniforme methode waarmee voor transport de uitstoot van broeikasgas door Acer wordt gemeten en gerapporteerd, en wordt uiteindelijk wereldwijd geïmplementeerd. 

Vero-lijn van ecovriendelijke apparaten

Acer begon de Vero-lijn met de Aspire Vero-laptop, zijn eerste “groene” laptop met 30% post-consumer recycled (PCR) plastic in het chassis en 50% PCR-plastic in het toetsenbord, met als doel om de vervuiling van de productie van virgin plastic en afval te reduceren. Het toestel is ook zo ontworpen dat het proces van reparatie of upgrades is vereenvoudigd zodat de levensduur langer is, zonder in te boeten aan prestatie en kwaliteit. 

De aankondiging vandaag van de Acer Chromebook Vero 514 is een nieuwe aanwinst in het Vero-portfolio, die al was uitgebreid met zakelijke laptops, monitoren, projectoren, desktops, accessoires, en meer, waarmee het gebruik van gerecyclede materialen in het productportefeuille naar een nóg hoger niveau is getild.

De verpakking van de Aspire Vero is ook van de grond af opnieuw opgebouwd in overeenstemming met een ontwerpsysteem dat meerdere productlijnen, apparaatgroottes en verpakkingsonderdelen omvat. De buitenste doos, waaraan Red Dot Brands & Communication Design-prijzen zijn toegekend voor verpakkingsontwerp, is gemaakt van 80-85% gerecycled papierpulp, en de toepassing van plastic zakken is verminderd door in plaats hiervan gebruik te maken van papieren hoezen voor bescherming van adapters. Bovendien zijn de laptoptas en het blad tussen het toetsenbord gemaakt van 100% gerecycled PET (polyethyleen tereftalaat). De resterende verpakking is 100% recyclebaar, en de binnenste scheidingswand is zelfs herbruikbaar: Met slechts een paar extra stappen kunnen gebruikers deze veranderen in een verstelbare notebookstandaard.

Een balans vinden tussen duurzaamheid, gebruik van gerecyclede materialen en levensduur van producten is altijd een uitdaging geweest. Acer is met zijn ontwerpers en partners, waaronder Golden Arrow, Shin Shin, Sun Young, Quanta en Wistron, ijverig op zoek geweest naar innovatieve manieren voor de implementatie van materialen die ecovriendelijker zijn, zonder in te boeten aan duurzaamheid en robuustheid. Acer komt steeds dichter in de buurt van zijn doel om in 2025 in zijn kernproducten tot 30% PCR-plastic te integreren, en blijft tijdens dit proces zoeken naar nieuwere en groenere materialen voor toekomstige productontwikkeling. 

Slimme stadsoplossingen die besparen op hulpbronnen

De missie van Acer om productontwerpen te ontwerpen die ecovriendelijker zijn, gaat gepaard met de ontwikkeling van slimme stadsoplossingen die het afval van hulpbronnen verminderen en een lifestyle creëren die efficiënter en duurzamer is. Acer heeft in verschillende steden een slimme oplossing voor parkeren langs de weg en opladen van elektrische voertuigen geïmplementeerd, waarmee bestuurders parkeerruimtes kunnen vinden zonder nodeloos tijd te verliezen en waarmee het energieverbruik wordt verlaagd, zodat het verkeer afneemt en de CO2-uitstoot vermindert. Acer heeft ook slimme oplossingen ontwikkeld voor behoud van water, bewaking van luchtkwaliteit en verbetering van de algehele condities van onze omgeving.

Doel: Gebruik van 100% hernieuwbare energie in 2035

De Acer Group is in 2021 deelnemer geworden van het RE100-initiatief en heeft zich verbonden aan de doelstelling om te werken aan 100% hernieuwbare energie en dit te bereiken in 2035. Acer introduceerde niet alleen het “Earthion”-platform en het wereldwijde CDP-rapportagesysteem, maar was ook al in 2011 begonnen met het gebruik maken van groene energie, waarbij sommige locaties zelfs zonnepanelen installeerden om hun eigen stroom te genereren. Aan het eind van 2020 maakten kantoren van Acer wereldwijd in 30 landen gebruik van 100% hernieuwbare energie, terwijl 45% van de energie die wordt gebruikt door de Acer Group, hernieuwbaar is.

Acer gelooft dat duurzaamheid een wereldwijde inspanning vergt om een werkelijk verschil te maken en dat het 'alle hens aan dek’ is. Acer wil niet alleen dat consumenten producten kunnen kiezen die milieuvriendelijker zijn, maar wil ook bedrijven in staat stellen deel te nemen aan zijn reis bij de overgang naar een circulaire economie die CO2-arm is.

Op Acer Green Day heeft Acer ook de aftrap gegeven voor zijn “21-Day Challenge” als onderdeel van de Earthion-missie om werknemers te stimuleren dagelijks groene acties te ondernemen en deze tot hun gewoonte te maken. Die Challenge is nu uitgebreid tot de werknemers van de partners en leveranciers van Acer, evenals consumenten. Consumenten kunnen deelnemen via Instagram op #Acer21DayChallenge, die diverse toonaangevende influencers volgt die hun verhalen vertellen over vermindering/hergebruik/recycling en activiteiten die ecovriendelijke acties integreren in hun lifestyle.

Meer informatie over Acer Green Day is te vinden op https://www.acer.com/earthion.

Voetnoten

[1] ​ CDP https://www.cdp.net/en/supply-chain

[2] ​ Thomson Reuters Foundation, “Climate change action: 6 trends to watch in 2022,” 5 januari 2022: ​ https://news.trust.org/item/20220105124239-61z30/

[3] ​ Voor 2021

[4] MIT Climate Portal, “Freight Transportation,” 4 september 2020 https://climate.mit.edu/explainers/freight-transportation

Over Acer 

Acer, opgericht in 1976, is nu een van ’s werelds top ICT bedrijven en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. Acer focust zich op de toekomst en op een wereld waarin hardware, software en services zullen samensmelten om nieuwe mogelijkheden te creëren voor consumenten en bedrijven. Van servicegeoriënteerde technologieën en Internet of Things tot gaming en virtual reality. Acers 7500+ werknemers zijn toegewijd aan onderzoek, design, marketing, sales, productondersteuning en oplossingen die barrières tussen mensen en technologie doorbreken.

© 2022 Acer Inc. Alle rechten voorbehouden. Acer en het Acer-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Acer Inc. Andere handelsmerken, geregistreerde handelsmerken en/of servicemerken, al dan niet aangegeven, zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. Alle aanbiedingen kunnen zonder kennisgeving of verplichting worden gewijzigd en zijn mogelijk niet via alle verkoopkanalen beschikbaar. Vermelde prijzen zijn door de fabrikant vastgestelde adviesprijzen en kunnen per locatie verschillen. Waar van toepassing verkoopbelasting extra.

Sterre Swank

Sterre Swank

Media Contact, Acer

Mark van Eyndhoven

Online Marketeer, Acer

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be