Acer breidt milieuvriendelijke Vero-lijn uit met de Acer Chromebook Vero 514

De behuizing van de Acer Chromebook Vero 514 bestaat voor 30% uit PCR-plastic en de verpakking voor 90% uit gerecycled papier

  • De Acer Chromebook Vero 514 borduurt voort op de Earthion-missie van Acer, waarbij alles is gericht op duurzaamheid. Er wordt gebruikgemaakt van gerecycled en recyclebare materialen, terwijl de verpakking grotendeels wordt gemaakt van gerecycled papier. Upgrades en reparaties zijn bovendien eenvoudiger geworden.
  • Eersteklas prestaties dankzij de nieuwste 12e generatie Intel® Core-processoren en uitgerust met een 14-inch Full HD-touchscreen met een kleurenbereik van 100% van het sRGB-spectrum en een helderheid van 300 nits
  • Duurzaam MIL-STD 810H-ontwerp en batterijduur van 10 uur waarbij snel opladen mogelijk is
  • De Acer Chromebook Enterprise Vero 514 is verkrijgbaar met alle zakelijke mogelijkheden van ChromeOS 

TAIPEI, 24 augustus 2022 – Acer heeft vandaag de nieuwe Acer Chromebook Vero 514 onthuld. Dit is de eerste Chromebook in een lijn met milieuvriendelijke Vero-apparaten waaruit de inzet van het bedrijf voor meer duurzaamheid blijkt. Bij deze apparaten hebben consumenten en commerciële klanten namelijk meer opties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De nieuwe Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) heeft een ingenieus ontwerp waarbij rekening is gehouden met de gehele levensduur van het product, aangezien de laptop eenvoudig kan worden geüpgraded, gerepareerd, gedemonteerd en gerecycled. Ook worden er in de meeste onderdelen gerecyclede materialen gebruikt, zoals 30% PCR-plastic (Post-Consumer Recycled) in de behuizing en 50% PCR-plastic in het toetsenbord, 100% plastic op het touchpad dat anders in de oceaan zou eindigen en 90% gerecycled papier in de verpakking. 

"Met hun eenvoud, veiligheid en snelheid vormen Chromebooks de ideale aanvulling op onze Vero-lijn, die is gericht op het produceren van krachtige apparaten waarbij we rekening houden met het milieu", aldus James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. "De nieuwe Acer Chromebook Vero 514 is de volgende stap in het uitdragen van onze Earthion-missie. We ontwikkelen milieuvriendelijkere producten die een positieve ecologische impact hebben op de bedrijven, huizen en scholen van onze klanten." 

Verminderen, hergebruiken en recyclen

De behuizing en de schermranden van de nieuwe Acer Chromebook Vero 514 bestaan voor 30% uit PCR-plastic en het toetsenbord en luidsprekers zelfs voor 50%. Bovendien draagt de Chromebook bij aan de afname van plastic afval in de oceaan, omdat er voor de behuizing van de ingebouwde ventilator en voor het OceanGlass-touchpad plastic is gebruikt dat anders in de oceaan zou zijn beland. Het plastic maakt dat het touchpad strak en glasachtig aanvoelt en snel reageert.

De nieuwe Chromebook is speciaal ontworpen met het oog op een langere levensduur, zodat de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt. Dankzij het gebruik van standaardschroeven aan de onderkant van het apparaat is het uitvoeren van reparaties en het doen van upgrades in geheugen en opslag een stuk eenvoudiger geworden. De unieke buitenkant bestaat uit een verfvrije behuizing en is afgewerkt in de kleur Cobblestone Grey. Het scherm is voor 99% recyclebaar. De Acer Chromebook Vero 514 heeft een schokbestendige behuizing die levensduur verlengend werkt en voldoet aan de MIL-STD 810H[1]-testnormen. Het stevige ontwerp beschermt de Chromebook tegen vallen van hoogtes tot wel 122 cm. 

De Acer Chromebook Vero 514 levert geweldige prestaties 

Dankzij de nieuwste 12e generatie Intel® Core-processoren en de Intel® Iris® Xe-videokaart[2] voldoet de Acer Chromebook Vero 514 aan alle wensen op het gebied van samenwerking, productiviteit en entertainment. De snel oplaadbare batterij zorgt ervoor dat gebruikers de hele dag productief kunnen zijn, want de Chromebook kan in slechts 30 minuten 50% van de batterij (met een gebruiksduur van 10 uur)[3] opladen.

Het 14-inch Full HD-scherm van niet-reflecterend Corning Gorilla Glass – verkrijgbaar bij het model met touchscreen – heeft een helderheid van 300 nits en een breed kleurenbereik van 100% van het sRGB-spectrum en biedt een levendigere en aantrekkelijkere kijkervaring. De Acer Chromebook Vero 514 heeft smalle randen en mede daardoor een indrukwekkende scherm/behuizing-verhouding van 88%. De Full HD-webcam met technologie die schittering tegengaat en het DTS-geluid met Smart Amplifier staan garant voor hoogwaardige videoconferencing op de nieuwe Chromebook.

De Acer Chromebook Vero 514 is ontworpen met het oog op creativiteit en verbinding; zo is de Chromebook uitgerust met snel en betrouwbaar WiFi 6E en kunnen er diverse apparaten en schermen op worden aangesloten. De verschillende poorten – waaronder USB Type-C (2x), USB 3.2 Type-A en HDMI – bieden tal van oplaadmogelijkheden.

Acer Chromebook Enterprise Vero 514 

Zakelijke gebruikers hebben met de Acer Chromebook Enterprise Vero 514 diverse mogelijkheden om ChromeOS voor hun werk te gebruiken. Zo kunnen medewerkers van milieubewuste organisaties, callcenters, zorginstellingen en andere bedrijven efficiënter en productiever werken. De Chromebook Enterprise Vero 514 is verkrijgbaar met alle zakelijke mogelijkheden van ChromeOS, waaronder geavanceerde beveiliging, rapportages en inzichten, schaalbaar cloudgebaseerd beheer en zero-touch enrollment.

Recyclebare verpakking beperkt milieu-impact nog verder

Voor de verpakking wordt recyclebaar materiaal gebruikt, waardoor de hoeveelheid milieuafval tot een minimum wordt beperkt. De doos is gemaakt van 90% gerecycled papier en de laptoptas en de bovenkant van het toetsenbord zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. De adapterhoes is gemaakt van papier, in plaats van de gebruikelijke plastic zak. Nadat de Chromebook is klaargemaakt voor gebruik, kunt u het binnenste gedeelte van de verpakking omvouwen tot een multifunctionele driehoekige laptopstandaard of het gebruiken voor andere huishoudelijke of kantoorfuncties[4].

Volledige lijn van milieuvriendelijke Acer Vero-producten

De nieuwe Acer Chromebook Vero 514 is de nieuwste toevoeging aan de Vero-lijn van Acer. Deze bestaat inmiddels uit Aspire Vero-laptops, de Veriton Vero all-in-one computer, Vero-monitoren, Vero-projector en accessoires met het Vero-merk, waaronder een muis en toetsenbord. 

Acer Earthion

De Vero-productreeks is voortgekomen uit het Earthion-initiatief, een platform waarop Acer haar eigen krachten heeft gebundeld met die van haar partners in de toeleveringsketen, klanten en medewerkers om milieuproblemen aan te pakken met innovatieve oplossingen. De belangrijkste doelen van Earthion zijn de inzet van Acer voor RE100 (een initiatief van bedrijven die streven naar 100% gebruik van hernieuwbare energie in 2035), het nastreven van groenere productontwerpen en inspanningen om de ecologische voetafdruk van de toeleveringsketen van Acer te verkleinen. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf EUR 599.

Exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid variëren per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging via www.acer.com.

Voetnoten

[1] Zand- en stoftests zijn gebaseerd op MIL-STD 810F. MIL-STD 810G/H is een testprotocol dat wordt uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving en biedt geen garantie voor toekomstige prestaties in andere situaties. Probeer deze testen niet na te bootsen. Hieruit voortvloeiende schade wordt niet gedekt door de standaardgarantie van Acer.

[2] Specificaties kunnen variëren per model en regio. Alle modellen op basis van beschikbaarheid.

[3] De batterijduur kan variëren per model en configuratie. Gebaseerd op de Google power_LoadTest. (http://www.chromium.org/chromium-os/testing/power-testing). De daadwerkelijke batterijduur verschilt per uitvoering, configuratie (inclusief opslagcapaciteit, RAM-capaciteit, gebruikte processor, weergavetype, resolutie etc.), toepassingen, instellingen van het energiebeheer, gebruiksomstandigheden en gebruikte functies.

[4] Geschikt voor statisch gebruik, zoals video-conferencing, films kijken etc.

Fotomateriaal

Download hieronder alle bijbehorende foto's in lage en hoge resolutie.

Foto's Chromebook Vero 514.zip

ZIP - 26 Mb

Over Acer 

Acer, opgericht in 1976, is nu een van ’s werelds top ICT bedrijven en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. Acer focust zich op de toekomst en op een wereld waarin hardware, software en services zullen samensmelten om nieuwe mogelijkheden te creëren voor consumenten en bedrijven. Van servicegeoriënteerde technologieën en Internet of Things tot gaming en virtual reality. Acers 7500+ werknemers zijn toegewijd aan onderzoek, design, marketing, sales, productondersteuning en oplossingen die barrières tussen mensen en technologie doorbreken.

© 2022 Acer Inc. Alle rechten voorbehouden. Acer en het Acer-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Acer Inc. Andere handelsmerken, geregistreerde handelsmerken en/of servicemerken, al dan niet aangegeven, zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. Alle aanbiedingen kunnen zonder kennisgeving of verplichting worden gewijzigd en zijn mogelijk niet via alle verkoopkanalen beschikbaar. Vermelde prijzen zijn door de fabrikant vastgestelde adviesprijzen en kunnen per locatie verschillen. Waar van toepassing verkoopbelasting extra.

Sterre Swank

Sterre Swank

Media Contact, Acer

Mark van Eyndhoven

Online Marketeer, Acer

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be