ABN AMRO Private Banking België wordt ABN AMRO MeesPierson
ABN AMRO verbreedt focus en richt pijlen op ondernemende Belgen

Brussel, 20 mei 2025 – In België gaat ABN AMRO Private Banking voortaan door het leven als ABN AMRO MeesPierson. Daarmee brengt de grootbank niet alleen de private banking business van haar Belgische tak op één lijn met het sterke merk in Nederland, maar bevestigt ze ook haar toegenomen focus op ondernemende Belgen. Met deze herpositionering onderstreept ABN AMRO haar langetermijnvisie op private banking en profileert ze zich niet langer enkel als vermogensbeheerder, maar als een betrokken adviespartner bij cruciale sleutelmomenten in het leven van vermogende particulieren, ondernemers en ondernemersfamilies.
De keuze voor de naam ABN AMRO MeesPierson is niet toevallig. Het merk MeesPierson geniet in Nederland al jarenlang een reputatie van betrouwbaarheid en deskundigheid in private banking en kende ook in België een lange geschiedenis in vermogensbeheer én zakelijk bankieren. Met de rebranding in België maakt de bank duidelijk dat het haar dienstverlening ook hier verder wil uitbreiden.
“De herpositionering van onze private banking activiteit draait niet om een nieuw logo, maar om een duidelijke belofte”, zegt Joachim Aelvoet, CEO van ABN AMRO in België. “We willen ondernemers begeleiden op alle belangrijke momenten: van vermogensopbouw en groei van de onderneming tot opvolging, van verkoop van hun zaak tot herinvestering. Daarom bouwen we stap voor stap aan een Belgisch aanbod dat aansluit bij de noden van ondernemers. Tegelijkertijd investeren we ook in onze lokale aanwezigheid met nieuwe teams in Vlaams- en Waals-Brabant, extra relatiebeheerders en Wealth planners. Zo versterken we onze rol als strategische partner – niet alleen voor de grote spelers, maar voor elke onderneming met groeiambitie.”

Ondernemend België
De nieuwe positionering komt niet toevallig op een moment waarop veel ondernemers strategische keuzes maken. De generatiewissel in familiebedrijven, de toenemende consolidatie in diverse sectoren en de heropleving van M&A-activiteiten zorgen voor een grotere vraag naar geïntegreerd advies en maatwerkoplossingen. ABN AMRO MeesPierson speelt hierop in: “We merken dat ondernemend België zich herpositioneert, en wij doen dat samen met hen”, zegt Aelvoet. “Veel ondernemers denken na over de toekomst van hun bedrijf: opvolging, verkoop, uitbreiding of diversificatie. Wij willen hun partner zijn bij elke strategische stap. Deze naamsverandering is dan ook geen eindpunt, maar het begin van een nieuw hoofdstuk in dat groeiverhaal.”
Lokaal verankerd, internationaal ondersteund
ABN AMRO MeesPierson is actief met meer dan 350 medewerkers in België en bedient klanten vanuit zeven regionale kantoren. Die fysieke nabijheid is geen toeval, maar een bewuste keuze. Toegankelijkheid stelt de bank in staat om ondernemers persoonlijk te leren kennen, snel in te spelen op regionale noden en een vertrouwensrelatie uit te bouwen die cruciaal is in private banking. De lokale slagkracht wordt verder versterkt door de internationale expertise van de ABN AMRO-groep. Klanten profiteren van diepgaande kennis op het vlak van beleggingsadvies, kredieten en investeringen, gecombineerd met een aanpak die afgestemd is op hun persoonlijke en zakelijke ambities. Daarnaast prioriteert de bank zijn expertise in transitiethema’s als digitalisering, energie, mobiliteit, food & agri. Tenslotte versterkt het tegelijk het internationaal aanbod in Private Equity – waarin de groep reeds decennialang excelleert.
Corporate finance
Een voorbeeld van de verdere ontwikkeling in België is de recente oprichting van een lokale corporate finance-divisie. Waar ABN AMRO zich in het verleden vooral richtte op grote bedrijven met een omzet boven de €100 miljoen, stelt de bank haar dienstverlening nu ook expliciet toegankelijk voor kmo’s en familiebedrijven. Dat segment vormt een belangrijk deel van het Belgische economische weefsel, en heeft nood aan gespecialiseerde begeleiding bij overnames, waarderingen, kapitaalstructuren en opvolgingstrajecten.
Herlinde Rollez