ABN AMRO Private Banking België voegt Duurzaam Dashboard toe aan banking-app

Klanten krijgen makkelijker inzicht in de duurzaamheid van hun beleggingen

Antwerpen, 9 november 2022 - Beleggers bij ABN AMRO Private Banking België kunnen vanaf nu in een oogopslag zien hoe hun portefeuille scoort op duurzaamheid. De private bank voegde deze week een Duurzaam Dashboard toe aan het ABN AMRO webportaal, en later deze maand maakt de tool ook zijn intrede in de app. Daarmee krijgen beleggers nog makkelijker inzicht in de duurzaamheid van de portefeuille.

Het begrip duurzaam is niet altijd eenvoudig concreet te maken, wat het lastig kan maken voor beleggers om inzicht te krijgen in de duurzaamheid van hun keuzes. De nieuwe functionaliteit maakt hier een einde aan en helpt beleggers daarnaast actie ondernemen om hun beleggingsportefeuille te verduurzamen.

“De omschakeling naar meer duurzaamheid is een van de grootste uitdagingen van deze tijd”, vertelt Solange Rouschop, CEO van ABN AMRO Private Banking België. “We vinden het dan ook belangrijk om het gesprek hierover aan te gaan met onze cliënten. Daarvoor is het echter cruciaal dat ze zelf inzicht krijgen in de duurzaamheid van hun beleggingsportefeuille. Dat is voortaan een stuk eenvoudiger met het Duurzaam Dashboard.” 

Duurzaamheid in vier categorieën

Binnen het nieuwe dashboard wordt informatie meegegeven in vier categorieën. In de eerste plaats zien klanten een ESG (Environmental, Social en Governance)-Risico Score van hun portefeuille. Daarnaast wordt ook een score weergegeven die laat zien hoe de CO2-uitstoot van hun portefeuille zich verhoudt tot de markt. Ook de bijdrage van de portefeuille aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die in 2015 door de Verenigde Naties werden opgesteld, wordt weergegeven. Als laatste toont de rapportage ook de bijdrage die de beleggingen leveren aan het behalen van de doelstellingen in het klimaatakkoord van Parijs. Op deze manier helpt de private bank haar klanten in de (verdere) verduurzaming van hun portefeuille.

De functionaliteit is vanaf nu te gebruiken in het webportaal op abnamroprivatebanking.be. Vanaf later deze maand is de tool ook beschikbaar in de nieuwste update van de app, die voor zowel iOS als Android telefoons beschikbaar is.

Over ABN AMRO Private Banking België
​​In België bedient ABN AMRO Private Banking vermogende particulieren en ondernemingen. Onze purpose, ‘Banking for better, for generations to come’, geeft ons richting in alles wat we doen. Ons Belgische hoofdkantoor staat in Antwerpen. Daarnaast heeft ABN AMRO Private Banking kantoren in Brugge, Brussel, Doornik, Gent, Hasselt en Kortrijk. Voor meer informatie, kijk op www.abnamroprivatebanking.be of www.abnamro.be

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be