ABN AMRO Private Banking België stelt Kristof Dalemans aan als Hoofd Enterprise & Entrepreneur

ABN AMRO Private Banking België versterkt team met het oog op kmo’s in groeisectoren

Antwerpen, 27 september 2022 – ABN AMRO Private Banking België heeft de ervaren ondernemings- en bankingspecialist Kristof Dalemans aangesteld als haar Hoofd Enterprise & Entrepreneur (Onderneming & Ondernemer). Met E&E wordt de kracht en kennis van Corporate Banking en Private Banking gebundeld. Hierdoor kunnen klanten sneller en beter geholpen worden, omdat medewerkers van de bank als een gespecialiseerd team voor zowel de zakelijke als privé-behoeftes van klanten optreden. Ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland biedt ABN AMRO deze dienstverlening aan. 

Solange Rouschop, CEO van ABN AMRO Private Banking België, ziet een duidelijke match tussen de expertise van Dalemans en de toekomstvisie van de bank: “ABN AMRO heeft een ijzersterke formule om zakelijke klanten aan te trekken: niet alleen bieden we brede expertise als betrouwbare financiële partner voor bedrijven, ook hebben we veel ervaring als adviseur van vermogende klanten. Kmo’s vormen de ruggengraat van onze economie, en met de aanstelling van Kristof Dalemans benadrukken we opnieuw hoe belangrijk deze ondernemingen zijn voor onze bank.”

Taal van de ondernemer

Kristof Dalemans, die al ruim 6 jaar vanuit Antwerpen werkzaam is bij de private bank, volgt met deze stap de rode draad in zijn carrière door het contact met ondernemers opnieuw centraal te zetten. Dalemans begon zijn carrière als auditor, waarna hij overstapte naar een job op het gebied van overnames en fusies, met een focus op het KMO-segment. Met de overstap naar Private Wealth Management, werd de focus grotendeels verlegd naar het privévermogen van de ondernemers. Deze ruim vijftien jaar aan gecombineerde ervaring neemt hij mee in zijn nieuwe functie, waar hij verantwoordelijk wordt voor het aansturen van een team van Enterprise & Entrepreneur-segmentspecialisten die zowel kunnen meepraten over private banking als over financiering voor de operationele entiteiten. Daarnaast wordt er gebouwd aan een team van lending bankers die als financieringsexpert functioneren en relaties uitbouwen met potentiële nieuwe bedrijfsklanten.

Kristof Dalemans
Kristof Dalemans
Kristof Dalemans: “In mijn nieuwe rol vind ik het belangrijk dat we de taal van de ondernemer spreken. Klanten rekenen op ons voor verstand van zaken op het vlak van private banking, maar daarnaast moeten we kunnen meespreken over ondernemen. Dat is iets waarop we sterk inzetten bij ABN AMRO en daarin zetten we nu de volgende stap met een zogeheten ‘one-spoke approach’. Één contactpersoon bij de bank, die de klant kan ondersteunen op verschillende gebieden. In de wereld van private banking is zo’n aanpak uniek. Met één centraal aanspreekpunt, die de ondernemer en diens onderneming kent, gecombineerd met onze persoonlijke aanpak trachten wij de volledige lading te kunnen dekken.”

Gedeelde ambities

De zin voor ondernemen van de 38-jarige Hoofd van het Enterprise & Entrepreneur-segment staat in nauw verband met de uitgesproken ambities van de bank. Als het gaat om ondernemingen ziet ABN AMRO drie groeisectoren: de energietransitie, digitale transformatie en mobiliteit. Met een blik op de lange termijn zijn dat sectoren die komen bovendrijven als groeisectoren.

Kristof Dalemans: “Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat energietransitie, digitale transformatie en mobiliteit niches zijn waar ABN AMRO zeer in thuis is. Daarnaast geloof ik heel sterk dat de inzet op duurzaamheid in onze genen zit. Vandaar dat deze thema’s voor ons zo belangrijk zijn. Door deze te koppelen aan het ondernemerssegment, waar we een sterk track record in hebben en verder in willen groeien, dragen we ook uit dat we een ondernemende bank zijn met een focus op duurzaamheid.”

 

Over ABN AMRO in Belgie​​
In België bedient ABN AMRO Private Banking vermogende particulieren en ondernemingen. Onze purpose, ‘Banking for better, for generations to come’, geeft ons richting in alles wat we doen. Ons Belgische hoofdkantoor staat in Antwerpen. Daarnaast heeft ABN AMRO Private Banking kantoren in Brugge, Brussel, Doornik, Gent, Hasselt en Kortrijk. Voor meer informatie, kijk op
www.abnamroprivatebanking.be of www.abnamro.be.

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be