ABN AMRO MeesPierson sterker onderwogen in aandelen vanwege risico recessie

  • Economische teruggang rechtvaardigt verschuiving naar defensievere portefeuilleaccenten
  • Aandelenpositionering verlaagd naar sterkere onderweging
  • Kwalitatief hoogwaardige obligaties verhoogd van onderwogen naar neutraal

 

Oplopende inflatie en vertragend groeitempo wijzen op naderende recessie

Nu het beleggingsklimaat verder verslechtert en zowel in Europa als de VS een recessie in het verschiet ligt, kiest ABN AMRO MeesPierson ervoor de defensieve accenten in haar beleggingsportefeuille aan te scherpen. Zo is in de aandelenallocatie gekozen voor een sterkere onderweging; de opbrengsten hiervan komen ten goede aan liquiditeiten. Ook heeft de private bank besloten de positionering in kwalitatief hoogwaardige obligaties te versterken, ten koste van liquiditeiten. “We verwachten dat de komende periode in het teken blijft staan van hoge inflatie en rentestijgingen en dat bedrijfswinsten en consumentenuitgaven verder onder druk komen te staan”, zegt Erik Joly, hoofdeconoom van ABN AMRO Private Banking Belgium. “Het ziet ernaar uit dat de economie in de eurozone in de komende kwartalen in een recessie belandt. De rally in juli en augustus werd volgens ons dan ook niet gerechtvaardigd door de economische ontwikkelingen. Daarom hebben we besloten onze blootstelling aan aandelen verder te verlagen, tot een sterkere onderweging. Tegelijkertijd breiden we onze positionering in kwalitatief hoogwaardige obligaties iets uit.”

Europa kwetsbaar door afhankelijkheid van Russische energie

Hoewel ook de VS naar verwachting niet aan een recessie ontkomt, verwacht ABN AMRO MeesPierson dat de economische teruggang daar niet zo fors zal zijn als in Europa. De sombere economische vooruitzichten in Europa worden verergerd door de Europese afhankelijkheid van Russische energie. Op regioniveau handhaaft de private bank daarom haar voorkeur voor de VS boven Europa. Op sectorniveau blijft ABN AMRO MeesPierson bij haar voorkeur voor defensievere sectoren, zoals gezondheidszorg en consumptiegoederen. De bank staat terughoudend tegenover sectoren met een grotere afhankelijkheid van economische groei, zoals luxegoederen & diensten, industrie en communicatiediensten.

ABN AMRO MeesPierson stelt verder vast dat de hogere rente op obligaties betekent dat deze beleggingscategorie weer interessanter wordt ten opzichte van spaargeld. De bank heeft daarom haar positie in kwalitatief hoogwaardige obligaties uitgebreid, van onderwogen naar neutraal. Daarmee blijft de bank onderwogen in obligaties als algehele beleggingscategorie, zij het in mindere mate dan hiervoor.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Voor meer informatie of een interview met Erik Joly, hoofdeconoom ABN AMRO Private Banking Belgium kunt u contact opnemen met:

ABN AMRO Persvoorlichting
[email protected]
+31 0()20 - 628 89 00

Over ABN AMRO
​ABN AMRO is een Nederlandse bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten. We bieden hen een breed palet aan financiële producten en diensten. Onze focus ligt op Noordwest-Europa. Onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ geeft ons richting in alles wat we doen. We bedienen ongeveer zes miljoen klanten en hebben meer dan 19.000 mensen in dienst. In België bedient ABN AMRO vermogende particulieren en ondernemingen. Ons Belgische hoofdkantoor staat in Antwerpen. Daarnaast heeft ABN AMRO België kantoren in Brugge, Brussel, Doornik, Gent, Hasselt en Kortrijk. Voor meer informatie, kijk op www.abnamro.be of www.abnamroprivatebanking.be.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be