ABN AMRO en Vlerick Business School verlengen structurele samenwerking met vier jaar

Partnerschap financiert onderzoek naar duurzame financiën

Antwerpen, 2 maart 2023 - ABN AMRO Private Bank België en Vlerick Business School verlengen hun structurele samenwerking voor vier jaar om zo academisch gevalideerde onderzoeksinzichten op het vlak van sustainable finance en impact investing in te winnen en te promoten. Als onderdeel van dit partnerschap financiert ABN AMRO Private Bank België een Vlerick-doctoraatsstudie rond circulaire economie. De verlengde samenwerking onderstreept bovendien de ambitie van de private bank om de transitie naar een duurzamere maatschappij te blijven ondersteunen.

Drie jaar na de start van hun structurele samenwerking op het vlak van duurzame financiën, maken ABN AMRO Private Bank België en Vlerick Business School bekend dat ze deze succesvolle samenwerking voor minstens vier jaar verderzetten. Met de verlengde samenwerking wil ABN AMRO Private Bank België enerzijds academische inzichten op het vlak van sustainable finance en impact investing verkrijgen en promoten. De expertise van ABN AMRO in deze domeinen vormt daarbij een meerwaarde. Anderzijds financiert ABN AMRO een PhD-project rond circulariteit, en de bijzondere financierings- en investeringsuitdagingen die dergelijk model met zich mee brengt. Daarvoor wordt nauw samengewerkt met David Veredas, professor financiën en duurzaamheid aan de Vlerick Business School.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip binnen zowel de financiële als academische wereld. Aan Vlerick Business School werd daarom het Centre for Sustainable Finance opgericht, een uniek kennisplatform dat academisch onderzoek verzamelt om de besluitvorming binnen de financiële sector in duurzame richting te duwen. In het kader van de structurele samenwerking met Vlerick is ABN AMRO privileged partner van dit kennisplatform.

Duurzaamheid loont

De verlenging van de samenwerking bouwt verder op de samenwerking van de voorbije jaren. In een van de eerdere studies bijvoorbeeld onderzochten professor David Veredas en doctorandus Dimitrios Kolokas, beiden verbonden aan het Centre for Sustainable Finance, de invloed van ESG-prestaties (milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur) op de kredietwaardigheid van kmo’s, als maatstaf voor hun veerkracht. Uit de studie, die zich toespitste op 350 kleine en middelgrote ondernemingen, bleek dat het loont voor kmo’s om in duurzaamheid te investeren omdat dit de kredietwaardigheid vergroot. Zo bleek dat een verbetering van hun ESG-prestaties met 11% resulteert in een afname van het kredietrisico met 3,5%.

De inzichten uit het bestaande en toekomstige onderzoek van Vlerick Business School kunnen met de steun van ABN AMRO een blijvende meerwaarde bieden aan ondernemers in België. Op die manier wordt samengewerkt aan een meer duurzaam ondernemerslandschap.

Over ABN AMRO Private Banking België
In België bedient ABN AMRO Private Banking vermogende particulieren en ondernemingen. Onze purpose, ‘Banking for better, for generations to come’, geeft ons richting in alles wat we doen. Ons Belgische hoofdkantoor staat in Antwerpen. Daarnaast heeft ABN AMRO Private Banking kantoren in Brugge, Brussel, Doornik, Gent, Hasselt en Kortrijk. Voor meer informatie, kijk op www.abnamroprivatebanking.be of www.abnamro.be.

Over Vlerick Business School
Bij Vlerick Business School doen mensen de skills, de kennis en het vertrouwen op om de sprong te wagen naar een nieuwe loopbaan, een nieuwe organisatie of een nieuwe uitdaging. We combineren een innovatieve kijk op zakendoen met vernieuwend academisch onderzoek en flexibele leervormen. Onze diverse, internationale groep medewerkers en professoren bieden een inclusieve, collaboratieve omgeving waar ideeën kunnen groeien. We omarmen digitale technologieën en kiezen voor een duurzame aanpak. Bovendien hebben we sterke banden met de bedrijfswereld. Onze opleidingen veranderen mindsets, wakkeren de passie om te ondernemen aan en maken hele organisaties opnieuw toonaangevend. Vlerick is een gerenommeerde internationale businessschool met een drievoudige accreditatie. Wij stomen de bedrijfsleiders klaar die de wereld nodig heeft. Het enige wat zij moeten doen, is de sprong wagen! www.vlerick.com

Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be