ABN AMRO België opent nieuw hoofdkantoor in Antwerpen

Focus in nieuwe hoofdvestiging ligt op duurzaamheid, digitalisering en coronaproof werken

ABN AMRO header.png

Antwerpen, 4 mei 2021 – Het hoofdkantoor van ABN AMRO in België, een bank voor particulieren en ondernemers, verhuisde zopas naar de kantoren van Post X in de Borsbeeksebrug 30 in Antwerpen (Berchem). De voorgaande Belgische hoofdzetel was gevestigd in Veldekens, eveneens in Antwerpen (Berchem). Voor de inrichting van het nieuwe kantoor maakte ABN AMRO een prioriteit van een duurzaam karakter, de kracht van digitalisering en de garantie om coronaproof te kunnen werken. Daarom hechtte de bank veel aandacht aan de juiste materialen, apparatuur en de nodige faciliteiten om te voldoen aan alle COVID-19-maatregelen.

Na een verbouwing en verhuis van de Gentse vestiging van ABN AMRO in juni 2020 was ook de tijd rijp voor een nieuw hoofdkantoor. ABN AMRO neemt nu intrek in een meer hedendaags kantoor dat past bij alles waar de bank voor staat. Het is modern, aangepast aan de nieuwe manier van werken en voorzien van de nodige technische faciliteiten om zowel op de werkvloer als op afstand vlot te kunnen samenwerken. Daarnaast draagt het nieuwe gebouw de milieuvriendelijke visie van de bank hoog in het vaandel. Zo is er oog voor duurzame materialen zoals cradle to cradle-tapijt, maar ook voor energieverbruik en mobiliteit. 

 
 

Duurzaamheid is key

“Op dit moment werken de meeste collega’s nog thuis en bedienen we onze klanten in België zo veel mogelijk digitaal, onder meer via videobankieren, een manier van klantcontact die door veel van onze cliënten wordt gewaardeerd. Ons nieuwe hoofdkantoor is dan ook helemaal afgestemd op ‘het nieuwe werken’, indachtig onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’”, aldus CEO Solange Rouschop.

Zo is het nieuwe kantoorgebouw energiepassief. Dat betekent dat de luchtkwaliteit en binnentemperatuur zonder gebruik van stroom worden geregeld. In combinatie met automatische zonnewering zorgt dit voor een laag energieverbruik. Daarnaast zijn de kantoren voorzien van de meest duurzame materialen en technieken. Zo is heel wat meubilair uit voormalige kantoren in België en Nederland hergebruikt. Een selectie van de kantoorinrichting werd overgenomen van de vorige huurder. Bovendien werden oude koffiemachines op vraag van de bank door de leverancier helemaal nagekeken en voorzien van de meest recente software. En er werd nieuw cradle to cradle-tapijt geplaatst terwijl het oude tapijt vakkundig werd verwijderd voor hergebruik elders.

De centrale ligging van het kantoor draagt evengoed bij aan het duurzaamheidsaspect. “De locatie zorgt ervoor dat zowel onze cliënten als collega’s het kantoor makkelijk kunnen bereiken met verschillende vervoersmiddelen”, meent Rouschop. Het kantoor ligt dicht bij het treinstation en er zijn voldoende tram- en bushaltes in de buurt. Bovendien zijn laadpunten voor elektrische wagens voorzien. Om korte werkgerelateerde verplaatsingen te maken in Antwerpen, stelt de bank fietsen ter beschikking. Rouschop vervolgt: “De nieuwe locatie is een belangrijke stap voor ons in België, want ze betekent een frisse start in een moderne, aangename omgeving.”

Coronaproof werken

De nieuwe kantoorruimte werd bovendien volledig afgestemd op ‘het nieuwe werken’. Elke vergaderruimte is voorzien van technische faciliteiten om snel en eenvoudig in contact te kunnen komen met cliënten en collega’s. Daarenboven moet het kantoor ook gebruikt kunnen worden voor cliënt- en personeelsevenementen, dus werd geïnvesteerd in high-end videostreaminginfrastructuur. Op die manier is het hoofdkantoor een inspirerende werkplek die samenwerking faciliteert, zowel op de werkvloer als op afstand. Ook werd het aantal printers sterk teruggebracht, omwille van een steeds verdergaande digitalisering en verduurzaming. 

Impact beleggen

De focus op duurzaamheid van ABN AMRO is niet alleen terug te vinden in het nieuwe kantoorgebouw, maar ook in de manier van werken en beleggen die de bank hanteert. Zo focust ABN AMRO volop op impact beleggen, een vorm van beleggen die specifieker is dan duurzaam beleggen. Mensen die met impact beleggen, willen een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu. Ze kunnen daarmee sociale omstandigheden verbeteren, werkgelegenheid vergroten of energie besparen. Via het Impact Mandaat van ABN AMRO België wordt bovendien niet louter het financieel rendement, maar de impact van het geld dat klanten beleggen gemeten. Zowel het Impact Mandaat als het nieuwe hoofdkantoor borduren voort op de duurzaamheidsstrategie van ABN AMRO. 

Over ABN AMRO in België
ABN AMRO in België is een bank met Nederlandse roots voor particuliere, zakelijke en private banking klanten. We bieden hen een breed palet aan financiële producten en diensten. Onze focus ligt op Noordwest Europa. Onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ geeft ons richting in alles wat we doen. Ons Belgische hoofdkantoor staat in Antwerpen. We bedienen ongeveer zes miljoen klanten en hebben meer dan 19.000 mensen in dienst. Voor meer informatie, kijk op
www.abnamro.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be