ABN AMRO België beschermt samen met Golfclub Beveren orchideeën en rugstreeppadden

Gratis golfballenset ter bescherming ecozone van Golfclub Beveren

Beveren, 27 april 2022 – ABN AMRO Private Banking België zet zich als partner van Golfclub Beveren in om het aangrenzende natuurgebied te beschermen. De private bank lanceert een actie: Elke speler die een golfbal in de ecozone van het golfterrein in Kallo slaat, krijgt gratis een doosje golfballen. Zo komen de golfers niet in het beschermde gebied, wat goed is voor de beschermde orchideeën en rugstreeppadden. 

ABN AMRO Private Banking is al enkele jaren een actieve partner van Golfclub Beveren. De medewerkers van de bank zijn met regelmaat te vinden op en rond de golfbaan. ABN AMRO is ook een van de stichtende leden van de Business Club. Momenteel organiseren de private bank en de golfclub één à twee keer per jaar samen een golftoernooi. Nu slaan ze de handen in elkaar om de ecozone naast hole twee te beschermen en het voortbestaan van de beschermde orchideeën en de rugstreeppad te vrijwaren. 

Bewustwording en gratis golfballen

“Met een infobord bij het verlaten van de green van hole twee, wijzen we golfers erop dat ze de ecozone moeten respecteren en niet mogen betreden. Naast die bewustwording kunnen we dankzij ABN AMRO elke speler die zijn bal in de ecozone slaat eenmalig een nieuwe set golfballen aanbieden”, vertelt Bart Van Den Eede, manager van Golfclub Beveren. 

Beschermde ecozone

De ecogolf van Golfclub Beveren ligt op een unieke locatie, vlak aan de Kallosluis in het midden van de Waaslandhaven. Het parcours meandert door een rijk natuurgebied en is een parkgebied met fiets- en wandelpaden. Aan de tweede hole bevindt zich een beschermde en afgesloten zone. In die zone is zowel qua inrichting als beheer rekening gehouden met de overlevingsvereisten van de planten en dieren. Daarbij horen onder meer Vlaams beschermde orchideesoorten zoals de grote keverorchis, de moeraswespenorchis, de vleeskleurige orchis en de Europees beschermde rugstreeppad. 

“Die fauna en flora willen we uiteraard koste wat kost beschermen. Dat ABN AMRO Private Banking als partner hierbij helpt, siert hen en onderstreept hun voorliefde voor duurzaamheid”, zegt Bart Van Den Eede. 

Duurzaamheid

“De eigenheid van de golfbaan die naast de beschermde ecozone ligt, ontgaat ons niet”, zegt Franky Van Duyse, Senior Private Banker ABN AMRO Private Banking België. “Deze zone helpen beschermen is een actie in ons streven naar duurzaamheid. Zo dragen we graag bij in het zorgen voor de wereld van vandaag en morgen.”

(V.l.n.r.) Bart Van Den Eede, manager van Golf Beveren en Franky Van Duyse, Senior Private Banker ABN AMRO
(V.l.n.r.) Bart Van Den Eede, manager van Golf Beveren en Franky Van Duyse, Senior Private Banker ABN AMRO

Over ABN AMRO
ABN AMRO is een Nederlandse bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten. We bieden hen een breed palet aan financiële producten en diensten. Onze focus ligt op Noordwest-Europa. Onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ geeft ons richting in alles wat we doen. We bedienen ongeveer zes miljoen klanten en hebben meer dan 19.000 mensen in dienst. In België bedient ABN AMRO vermogende particulieren en ondernemingen. Ons Belgische hoofdkantoor staat in Antwerpen. Daarnaast heeft ABN AMRO België kantoren in Brugge, Brussel, Doornik, Gent, Hasselt en Kortrijk. Voor meer informatie, kijk op www.abnamro.be of www.abnamroprivatebanking.be.

Voor meer informatie of een interview met ABN AMRO Private Banking Belgium kunt u contact opnemen met:

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be