740 kilometer fietsen voor het goede doel met Vélo Arena Tour

Fietstocht langs alle Belgische voetbalstadions uit eerste klasse

Op 19 mei start de derde editie van de Vélo Arena Tour, een driedaagse wielertocht langs alle Belgische voetbalstadions uit eerste klasse. De opbrengst van de 740 km lange tocht gaat naar Vélo Afrique, een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in Afrika. 

Op 19, 20 en 21 mei fietst een groep van 21 deelnemers langs alle Belgische voetbalstadions uit eerste klasse, een sportieve uitdaging voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Vélo Afrique, een organisatie die zelf fietstochten organiseert in Afrika om zo te investeren in beter onderwijs. Met hun opbrengsten bouwden ze reeds zeven scholen en opleidingscentra.

Een van de deelnemers is Anke De la Haye, legal counsel en fervent fietser. “Ik reed vorig jaar voor de eerste keer mee met de Vélo Arena Tour en twijfelde dit jaar geen seconde om me opnieuw in te schrijven. Het is een unieke fietstocht en er heerst een leuke sfeer onder de deelnemers. Bovendien houd ik wel van een sportieve uitdaging. Momenteel zijn we nog maar met 3 vrouwen, bij deze doe ik dus een oproep aan alle vrouwelijke wielertoeristen om zich in te schrijven voor deze unieke ervaring.”

Route
Het startschot van de tocht wordt gegeven op 19 mei om 6 uur aan het stadion van Mechelen. Per dag rijdt de groep ongeveer 250 kilometer, om zo na drie dagen en 16 stadions terug aan te komen in Mechelen.

“We fietsen op drie dagen 740 kilometer, wat perfect haalbaar is voor elke ervaren fietser. Bij elk stadion houden we een korte stop en hebben we bevoorrading voorzien. Op zaterdag eindigen we aan het stadion van Sint-Truiden. Als alles goed verloopt, pikken we daar de wedstrijd Sint-Truiden - Lokeren mee”, vertelt Jeroen Leen, organisator van de Vélo Arena Tour.

Solotocht of in peloton
De fietsers kunnen kiezen om deel te nemen in peloton of alleen in solorit. De sportievelingen die meerijden in het peloton krijgen volledige ondersteuning van de organisatie gedurende drie dagen. Voor 200 euro krijgen de deelnemers drie keer ontbijt, twee overnachtingen met douchefaciliteiten en twee keer avondmaal. Het peloton heeft ook tijdens de rit bevoorrading ter beschikking.

De solorit kost 75 euro en is self-supported, dat wil zeggen dat de deelnemer op eigen houtje aan een stadion vertrekt en de tocht in wijzerzin afrijdt. Er wordt dan gevraagd om aan elk stadion een foto te nemen en deze te posten op hun eigen Facebookpagina met vermelding #VéloArenaTour. Tijdens een self-supported rit wordt er geen ondersteuning vanuit de organisatie voorzien.

Geïnteresseerden die zich geen drie dagen kunnen vrijmaken of die 740 kilometer te veel vinden, kunnen een dagpas aankopen. Voor € 100 euro krijgen de deelnemers ontbijt, bevoorrading en douchefaciliteiten. Met een dagpas kan er gestart worden in Mechelen, Sint-Truiden of Roeselare en rijden de deelnemers mee met het peloton tot aan de volgende overnachtingsplaats. Overnachting of transport naar de startplaats wordt niet voorzien.

Alle deelnemers zijn verzekerd, krijgen GPS-tracks en een noodnummer. Inschrijven kan nog steeds via http://veloarenatour.be

TIJDSCHEMA 2018.pdf

PDF - 41 Kb

Jeroen Leen

Organisator Vélo Arena Tour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be