18 ECS-containers vormen ‘dronedorp’ tijdens Technologieweekend van Defensie

Logistieke speler helpt dronespecialist Noordzee Drones aan indrukwekkende setting voor demonstraties

Zeebrugge, 30 september 2021 - Droneracing en egaming zijn twee van de vele opvallende activiteiten die dit weekend plaatsvinden tijdens het Technologieweekend en de Open Bedrijvendag op de marinebasis van Zeebrugge. Speciaal voor deze gelegenheid stelde logistieke specialist ECS achttien containers ter beschikking waarmee een heus dronedorp gebouwd kan worden.

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober organiseert Defensie haar jaarlijkse Technologieweekend en Open Bedrijvendag op de marinebasis in Zeebrugge. Na de beperkte editie van 2020 worden deze keer alle registers opengetrokken voor een heuse jubileumeditie. De marinebasis viert immers haar 75-jarig bestaan. Tijdens het weekend staan de thema’s duurzaamheid, innovatie en technologie centraal. Dat uit zich in tot de verbeelding sprekende activiteiten zoals een egaming-toernooi en een wedstrijd droneracing. 

Aangelegd parcours
Drones zijn dit jaar de opvallendste gasten tijdens het weekend. Zij worden in goede banen geleid door Noordzee Drones, een Brugse organisatie gespecialiseerd in opleidingen voor aspirant-dronepiloten. Fotogrammetrie, thermografie en toepassingen binnen de bouw- en landbouwsector zijn slechts enkele domeinen die dankzij drones naar een hoger niveau getild kunnen worden. Het hele weekend lang worden deze toepassingen gedemonstreerd. Daarnaast wordt er spectaculair geracet met de drones op een speciaal daarvoor aangelegd parcours. Het indrukwekkende Noordzee dronedorp wordt opgebouwd uit 18 containers die naburige supply chain-specialist ECS aanlevert.

Veelzijdigheid
“Met ECS zijn we al bijna zestig jaar een vaste waarde in de haven van Zeebrugge”, vertelt ECS-CEO Pieter Balcaen. “Vanuit Zeebrugge verschepen we goederen naar heel Europa. Daarom vinden we onze lokale verankering in deze haven heel belangrijk. We helpen dan ook graag om de verscheidenheid van deze haven in de kijker te zetten. Het dronedorp dat wordt opgebouwd met onze containers is een unieke samenwerking die deze veelzijdigheid in de kijker zet.”

De marinebasis is zowel op zaterdag als zondag te bezoeken van 10 tot 18 uur. Een covid safe-ticket is verplicht, en voor de activiteiten op zondag moet ook ingeschreven worden via de website van Open Bedrijvendag. Meer informatie en inschrijven via www.openbedrijvendag.be/belgische-marine

Over ECS
ECS profileert zich als marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodaal transport. ECS heeft haar hoofdzetels in Zeebrugge (de handelspoort tussen EU en VK) en Venlo (de schakel naar Noord- en Oost-Europa. ECS beheert een vloot van 10.000 containers waarbij de nadruk ligt op CSR-logistics: Creating Sustainable & Reliable logistics. Daarom wordt ingezet op zo veel mogelijk optimaal gevulde containers die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa, goed voor 70 miljoen kilometer aan verplaatsingen via spoor per jaar.

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be